25. aug, 2022

En uke på nevrologen

Jeg har nå bodd en uke på nevrologisk avdeling på Drammen sykehus. I utgangspunktet hater jeg sykehus, men oppholdet her har vært overraskende bra. De som jobber her er kompetente, tålmodige og hjelpsomme. Straks man innfinner seg med egen situasjon er det mye hjelp å få. 

Etter to døgn på overvåking ble jeg flyttet på en vanlig sengepost. Det ble et vendepunkt for mitt opphold. Jeg fikk hjelp til å komme meg ut av senga, dusje, pusse tenner, barbere meg og ta på mitt eget tøy. Da jeg kom over i en rullestol, steg humøret, jeg så lysere på livet og begynte å tenke positive tanker. De påfølgende dagene var gode. 

Livet her på avdelingen har gitt meg noen daglige og meningsfulle rutiner. Måltider til faste tider, daglige øvelser med fysioterapeut og ergoterapeut og daglige samtaler med lege og logoped. Jeg får beskjed om å hvile mye, og det føles naturlig. Hver ettermiddag får jeg besøk av familie eller venner. Jeg har et stort nettverk og mottar mye støtte gjennom besøk, telefoner, blomster og oppmuntrende hilsener på Messenger, SMS og Facebook. 

For hver dag blir jeg litt mer selvhjulpen. Armen og benet er fortsatt redusert, men jeg lærer å mestre situasjonen som funksjonshemmet. Jeg blir stadig bedre på forflytning mellom seng og rullestol, trenger gradvis mindre hjelp og oppdager at mange dagligdagse oppgaver kan gjøres med en hånd. Målet er naturligvis å stå på egne ben, og det skal jeg klare med litt tid og innsats. I mellomtiden høster jeg nyttig erfaring og innsikt om hvordan det er å være funksjonshemmet.